dilluns, 1 d’octubre del 2012

Carl Norac

CARL NORAC




Norac va néixer a Mons, Bèlgica, el 1960. Sota la influència d’un pare escriptor i una mare actriu, va passar la seva infància muntant petites obres de teatre juntament amb els seus companys de joc. Més endavant, el seu pare els va portar a viure enmig del bosc, el resultat: cada un dels seus llibres ressalta la importància de la natura. A l’adolescència, Norac va escriure poesia i el seu primer premi literari el va obtenir als 18 anys. Després de viatjar per tot el món, va treballar com a professor de francès, guionista i periodista, fins que es va dedicar per complet a la seva passió: escriure. A més de poesia ha escrit obres de teatre i contes infantils, alguns dels quals s’han traduït a més de 39 llengues. 


LLIBRES DESTACATS

EL MEU PARE ÉS UN GEGANT

TÍTOL: El meu pare és un gegant
AUTOR/A: Carl Norac
IL·LUSTRADOR/A: Ingrid Godon
EDITORIAL: Símbol editors (2004)
EDAT RECOMANADA: A partir de 3 anys


Aquest conte tracta d’un infant que veu el seu pare com un gegant degut a la seva petita mida i n’està molt orgullós d’ell perquè s’adona de quantes coses poden fer junts i, a la vegada, s’observa l’afecte que es tenen quan el nen se sent protegit.



EL MEU AVI ÉS UN CAMPIÓ

TÍTOL: El meu avi és un campió
AUTOR/A: Carl Norac
IL·LUSTRADOR/A: Ingrid Godon
EDITORIAL: Símbol editors (2006)
EDAT RECOMANADA: A partir de 3 anys


Aquest conte tracta d’una nena que està molt orgullosa del seu avi. El descriu com un campió i durant el relat, juntament amb les imatges, es van explicant situacions que viuen junts. Quantes coses s’aprenen dels avis!



M'ESTIMES O NO M'ESTIMES?

TÍTOL: M’estimes o no m’estimes?
AUTOR/A: Carl Norac
IL·LUSTRADOR/A: Claude K. Dubois
EDITORIAL: Corimbo (2004)
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys


La Lola és un esquirol molt bufó i petit que acaba de tenir un germanet. Ella, emocionada, vol agafar-lo i estar amb ell tota l’estona, però encara no entén que s’han de tractar amb molta cura. Ara bé, quan veu que els seus pares només estan pendents del seu germà petit i que quan ella s’hi acosta, es posa a plorar, es pensa que no l’estimen. Aquest conte, doncs, relata una història real que passa sovint a molts infants.




L'ILLA DE LES CARÍCIES

TÍTOL: L’illa de les carícies
AUTOR/A: Carl Norac
IL·LUSTRADOR/A: Claude K. Dubois
EDITORIAL: Corimbo (1999)
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys


A la Lola li agraden molt les carícies i sempre espera que els seus pares li’n facin, però ells han de marxar una estona de casa i la Lola es queda sense. Així que després de molt rumiar, decideix construir l’illa de les carícies amb objectes suaus de casa. Ara bé, quan els pares tornen, els pares tornen a ser els protagonistes.


UN REGAL MOLT GROS

TÍTOL: Un regal molt gros
AUTOR/A: Carl Norac
IL·LUSTRADOR/A: Émile Jadoul
EDITORIAL: Baula (2004)
EDAT RECOMANADA: A partir de 4 anys


El pare d’en Lluís s’oblida del seu regal d’aniversari i se’n va a corre cuita a la botiga a comprar-li un ós de peluix que li havia promès. Tot i això, quan arriba a la botiga, cap li’n fa el pes i decideix agafar-ne un del bosc, dels de veritat, gegant. Quan arriba a casa en Lluís es posa molt content però aviat comença a destroçar-ho tot degut a les seves grans dimensions.



MONSTRUO, NO ME COMAS

TÍTOL: Monstruo, no me comas
AUTOR/A: Carl Norac
IL·LUSTRADOR/A: Carll Cneut
EDITORIAL: Barbara Fiore Editora (2006)
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys


L’Álex era un porquet molt afamat que sempre picava entre hores i un dia la seva mare es va enfadar amb ell per fer-ho, llavors tot decepcionat va decidir anar a passejar pel bosc, on va ser atrapat per un monstre gegant que també estava afamat i se’l volia cruspir a ell. L’Álex va anar despistant el monstre perquè no se l’acabés empassant fins que va arribar la mare del gran monstre i va manar al seu fill que no piqués entre hores. D’aquesta manera el porquet es va salvar i quan va arribar a casa va entendre per què de vegades les mares s’enfaden.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada